•JOBB  •PRESS  •KONTAKT  •OM SAJTEN
Logo    
    HOME  ARTISTER  INFO/FAQ Bookmark and Share

INFO & FAQ för 2010

Upplevelse | Entré & Säkerhet | Praktiskt | Övrigt
Festivalen | Området | Marknaden | Öppettider Upplevelse

En närproducerad musikfestival

När andra åker till myggtäta, djupa skogar, leriga åkrar bortom Sveriges gränser, väldigt långt västerut eller svänger sina lurviga till skratt kan du tryggt och lugnt luta dig tillbaka och ta del av samma upplevelse runt knuten. Close To Home är här. Sveriges nyaste festival och Borås närmaste - bara ett stenkast från centrum. Den 27 och 28 augusti upplever du festivalstämning på Åhagaområdet, möter Sveriges pop- och rockelit och får 20 timmar av livemusik, närmare ditt vardagsrum än någonsin. Välkommen till Close To Home.

Festivalområdet

Close To Home arrangeras på Åhagaområdet 27-28 augusti. På tre scener upplever du allt från Sveriges största artister till intressanta, lokala akter. Den största scenen heter Terrassen. Det är den största utomhusscenen och här spelar bland annat huvudakterna. Terrassen är festivalens hjärta. Den näst största scenen heter Köket och den hittar du inne på Åhaga. Här möter du lite lugnare, mer mogen och sofistikerad musik, du vet hur en fest brukar vara, de kloka samtalen sker i Köket. Den tredje scenen kallar vi för Tamburen. Här spelar uppstickarna, de som just "klivit in genom dörren" och skapat sig ett namn på lokal nivå. Kanske kan Tamburen bli deras genombrott.

Förutom scenerna erbjuds matservering på flera platser, öltält, marknadsstånd och naturligtvis sköna platser att slappna av på, precis som du gör hemma.

Mat, dryck och mycket annat

På festivalområdet kommer du att hitta försäljare och utställare av olika slag. Allt från sponsorer och organisationer till mat & marknadsförsäljare.

Åhaga har två serveringsområden. Dels inomhus där du kan sitta ner och äta allt från enklare smårätter till en rejälare middag och samtidigt se och höra inomhusscenen Köket. Dels utomhus med utsikt över stora scenen, Terrassen. På båda serveringsområdena serveras öl och vin. Områdena är inhägnade och med 18-års åldersgräns. Utöver Åhaga finns ett antal externa matförsäljare på plats. Veganska och vegetariska alternativ kommer också att erbjudas.

På festivalens merchplats inne i huset, framför loket, hittar du all officiell Close To Home försäljning. Här hittar du din festivaltröja, bandens/artisternas merchandise och kanske till och med en livs levande artist som signerar din tischa.

Öppettider

Fredag 27 augusti 15:00 – 01:00
Lördag 28 augusti 11:00 – 01:00
Alkohol & droger | Armband | Biljetter | Förbud | Sjukvård | Åldersgränser Entré & Säkerhet

Alkohol & droger

Ta inte med dig alkohol till Close To Home, du får ändå inte ta med dig den in på festivalen. Alla droger som är förbjudna enligt svensk lag är givetvis förbjudna på Close To Home också!

Armband

Som besökare byter man sin biljett mot ett tygarmband i samband med att man kommer till festivalentrén. Detta armband går inte att ta av utan att man förstör det och man ska alltså ha det kvar på armen tills festivalen är över om man vill vara säker på att kunna komma och gå som man vill under hela festivalen.
Besökararmbanden finns i två färger, besökare mellan 16 och 18 år har en färg, de som har fyllt 18 år en annan.

Biljetter

För att köpa en biljett till Close To Home på nätet via Tickster så använder du ett VISA eller Mastercard. Du kan också betala via internetbank (Nordea, Handelsbanken eller Swedbank). Efter att du genomfört ditt köp kommer en länk att e-postas till dig och den låter dig ladda ner din biljett i PDF format. För att öppna/skriva ut filen kan du använda gratisprogrammet Adobe Reader. Om du har köpt flera biljetter har PDF-filen flera sidor – en sida per biljett. Du kan också välja att biljetten postas till Dig.

Du kan också köpa din Close To Home biljett hos något av våra ombud i Sjuhärad och Göteborg. Listan över ombuden hittar du på biljettesidan →

En streckkod identifierar biljetten och avläses i entrén. Du får då ditt personliga festivalarmband. Endast första avläsningen av biljettens streckkod berättigar till entré till evenemanget. Kopierade biljetter kommer att upptäckas av Ticksters entrésystem och innehavaren kommer att nekas inträde. Misstänkta bedrägerier kommer att polisanmälas. Kvittot som e-postats till dig gäller INTE som biljett. Endast den nedladdade PDF-filen i utskriven form är giltig som biljett.

Förbud (att ta med in)

Det finns vissa saker som är förbjudet att ta med in på festivalområdet. Alkohol och droger har vi redan nämnt och givetvis är ALLT som är förbjudet att bära/inneha enligt svensk lag också förbjudet att ta med sig till Close To Home!

Av säkerhetsskäl är det också förbjudet att ta med sig paraply eftersom de skymmer sikten för de som står bakom dig under spelningarna och framför allt kan de orsaka allvarliga ögonskador i en folksamling. (Vi föreslår regnjacka med kapuschong istället, det får du gärna ta med in). Det är också förbjudet att ta med flaskor och burkar av alla sorter. (Receptbelagd medicin undantagen). Du får heller inte ta med dig mat & dryck för att ha egen picknick på området. Som alltid på livekonserter är det också förbjudet att ta med systemkameror och utrustning för ljud och bildupptagning. Enklare kameror och mobiltelefon med kamera är ok. Stolar och andra möbler är inte heller tillåtna.

Sjukvård

Röda Korset samt ett mobilt sjukvårdsteam med ambulans finns på plats under hela festivalen. Detta innebär att du kan vård och tillsyn för det mesta om olyckan skulle vara framme. (Inkl skoskav och huvudvärk som tack och lov brukar vara de vanligaste åkommorna bland festivalbesökare).

Åldersgränser

Du måste ha fyllt 16 år för att få komma in på festivalen.
Du måste ha fyllt 18 år för att få komma in på något av de två områden där det serveras alkohol.
OBS glöm inte legitimation.
Bilar & Parkering | Bussar | Boende | Garderob | Hitta hit Praktiskt

Bilar & parkering

Bilar ska stanna hemma eller parkeras på någon av Borås Stads offentliga parkeringsplatser. Det finns gott om parkeringsplatser inom 5-10 min gångväg från Åhaga. På Borås Parkerings ABs hemsida → hittar du samtliga parkeringsplatser inkl prisuppgifter.
 
ENDAST fordon som festivalen själva behöver för festivalens drift samt färdtjänst/bilar med handikapptillstånd har tillträde till parkeringen vid Åhaga.

Bussar

Västtrafik har två hållplatser inom 200 meter från festivalområdet. Vid behov kommer man att sätta in extrabussar på befintliga linjer.

Visa Reseplanerare →

Boende

Close To Home är en stadsfestival, belägen i och utanför Åhaga, på promenadavstånd från Borås stadskärna. Close To Home har därför ingen camping. (Eller ens parkering!)

Borås har en jättefin campingplats, den heter Saltemad →.

Scandic erbjuder våra festivalbesökare rabbatterade priser. Boka själv genom att ringa direkt till Scandic Plaza på 033-7858210 eller via mail till borasplaza@scandichotels.com. Uppge bokningskoden "Close to Home" när du bokar för att få våra priser. Priserna är: Enkelrum 850kr, Dubbel 850kr, Trippel 1050kr och Fyrbädd 1250kr. En supernajs frukost ingår.

D
et finns även gott om andra alternativ i centrala Borås.
Besök eller ring Borås Turistbyrå → 033-35 70 90 så hjälper de dig med förslag och tips.

Garderob

Det finns en garderob direkt innanför husets huvudentré där du kan lämna in din jacka eller andra ägodelar som du inte vill bära runt på. Ej uthämtade ägodelar lämnas till Boråspolisens hittegodsavdelning efter festivalen.

Hitta hit

Adressen till Åhaga är Lillågatan 4, Borås.
Om du kommer med tåg: Tag buss från Resecentrum, se Bussar →
Om du kommer med flyg: Tag flygbussen från Landvetter Flygplats till Södra Torget i Borås och byt till lokalbuss, se Bussar →
Om du kommer med bil: Se Bilar och parkering →
Besökarinformation | Miljö | Uppdateringar | FAQ Övrigt

Besökarinformation

Om du ännu inte kommit in på festivalområdet så kan du få svar på frågor i biljettkassorna. Inne på området samsas besökarinformationen med garderoben direkt innanför husets huvudentré. Där hjälper vi dig med allt som rör festivalen och närliggande frågor.

Miljö

Att värna vår gemensamma festivalmiljö är jätteviktigt. Därför ber vi dig slänga ditt skräp i de utplacerade sopkärlen enligt de sorteringsanvisningar som anges.

Uppdateringar

Observera att uppgifter på den här sidan kan komma att ändras inför Close To Home 2010.
Senaste nytt och eventuella ändringar under pågående festival, hittar du på vår mobilsida.

Den här sidan är senast uppdaterad 2012-04-03.

Vanliga frågor:

1. Vad kostar biljetten till Close To Home 2010?

Köper du förköpsbiljett är priset för en tvådagarsbiljett 590:- + avgifter.
Köper du biljett i entrén till festivalen kostar biljetten 750:-.

2. När är Close To Home 2010?

Close To Home arrangeras 27-28 augusti.

3. Får jag komma in i sällskap med målsman fast jag inte fyllt 16?

Tyvärr har vi inte tillstånd att släppa in personer under 16 år oavsett om de är i målsmans sällskap eller ej.

4. Hur söker jag ackreditering till sommarens festival?

Om du tillhör musikbranschen eller vill bevaka Close To Home går du in under PRESS→, där finns mer information.

5. Hur gör jag om jag vill jobba på festivalen?

Vill du vara funktionär på Close To Home kan du göra en intresseanmälan via hemsidan.
Läs mer under JOBB→.

6. Hur vet jag när mitt favoritband spelar?

Spelschemat finns på sajtens startsida →, i programbladet och på vår mobilsida.

7. Får jag ta med mig min kamera??

Inspelningsutrustning och systemkameror är inte tillåten på festivalen, utan särskilt tillstånd. Om otillbörlig utrustning upptäcks är också tillträdet till festivalen förbrukat och armbandet kommer att klippas. Mobilkameror och kompaktkameror är däremot tillåtna.

8. Hur tar jag mig till festivalområdet?

Åhaga ligger på gångavstånd från centrum, det tar bara ca 5-10 minuter. Alternativt åker man buss med Västtrafik →.
 
Alla artister 2010→

Affisch

Åhaga
BoråsBorås AB
Musiklagret
NetOnNet
Alla våra samarbeten→
 
Sitemap Skip Navigation LinksClose To Home Festival Borås : FAQ och Info