•JOBB  •PRESS  •KONTAKT  •OM SAJTEN
Logo    
    HOME  ARTISTER  INFO/FAQ Bookmark and Share


Musiklagret
NetOnNet
Alla våra samarbeten→

Affisch


Filmen är producerad av
Unibrow Production.
Tack till Fantastic People
för filmmusiken
 

ROYAL REPUBLIC

ROYAL REPUBLIC Close To Home Festival Borås
Går du på konsert för att lugnt stampa foten i marken och le lite menande åt bandet, bry dig inte ens om att titta åt Royal Republic. Vill du däremot få blod, svett och tårar kastade på dig där du står och dansar, hoppar och beter dig allmänt crazy, då är Royal Republic dina nya vänner i Boråsnatten.

Vi har låtskrivaren Adam som inte blev antagen till kommunala musikskolan på grund av påstådd tondövhet. Hannes, som är skånsk mästare i schack, är prästson som stal nattvardsvin och vandaliserade kyrkan. Rikemanssonen Per, son till en rik man och uppvuxen i ett så kallat ”bra område”. Och slutligen Jonas. En helt normal kille, om man bortser från att han är 5% handikappad då. Det finns läkarintyg och allt. Vilka 5% av honom som inte fungerar tillfredsställande är höljt i dunkel.

Kort sagt, och ärligt talat, en till synes något haltande laguppställning. Sanningen är dock den att Royal Republic är ett av landets mest intressanta rockband just nu. Singeln ”All Because Of You” snurrar flitigt på radio över landet och turnékalendern är välfylld. Royal Republic har ända sedan starten 2008 låtit tala om sig för sin liveshow och bandet själva säger: ”Vi vill att folk som hör oss ska bli glada, festsugna... och kanske lite kåta.” När det gäller ”glada” och ”festsugna” råder det ingen tvekan om att bandet är på rätt spår. Det där andra lär ni få läsa om någon annanstans så småningom.

Debutalbumet ”We Are The Royal”, som är producerat av bandet och Anders Hallbäck och mixat av Stefan Glaumann (Imperiet, Rammstein, Backyard Babies m.fl.) släpptes i januari 2010 och innehåller 13 riktiga käftsmällar till låtar med hookar, riff och refränger så det räcker och blir över. Internationella skivbolag står på kö och 2010 lär inte bli något speciellt långtråkigt år för Royal Republic.

Hur det låter? Stenhårt. Se upp the Hives och Danko Jones! Snygga som synden själv är dom också. Inte missa.

Royal Republic spelar på Close To Home festival i Borås

Royal Republic länkar

Royal Republic på Myspace royalrepublicsweden tillbaka Tillbaka från Royal Republic
 

Åhaga
BoråsBorås AB
Alla våra samarbeten→
Drömfångare på TarotHuset→
 
Sitemap Skip Navigation LinksClose To Home Festival Borås : Klara artister : ROYAL REPUBLIC