•JOBB  •PRESS  •KONTAKT  •OM SAJTEN
Logo    
    HOME  ARTISTER  INFO/FAQ Bookmark and Share


Musiklagret
NetOnNet
Alla våra samarbeten→

Affisch


Filmen är producerad av
Unibrow Production.
Tack till Fantastic People
för filmmusiken
 

JENNY WILSON


& Tensta Gospel Choir
JENNY WILSON Close To Home Festival Borås
Jenny Wilsson konserten på Close To Home är tyvärr inställd. Bokningsbolaget har meddelat att den inte kan genomföras på grund av personliga skäl. Dom har lovat att detta kommer att förklaras ytterligare i en kommande pressrelease.

Egensinnigt uttrycksfullhet och konstnärlig underfundighet i form av Jenny Wilson blandas här med hip hop och R n´B-influerade Tensta Gospel Choir. Hur spännande som helst med andra ord. Redan av svensk press utsedd till årets mest musikaliskt spännande samarbete!

Jenny Wilson är karaktäristisk. Kanske är det mixen av kreativitet och konstnärlighet som gör henne till en artist som sticker ut från mängden. Hennes egensinniga uttryck spåras tillbaka till popbandet First Floor Power där hon bidrog med sång och text till bandets lekfulla sound. Det underfundiga, detaljrika och lustfyllda har blivit lite av Wilsons signum, för att inte glömma det fantastiska historieberättandet.

Jenny Wilson släppte sin hyllade solodebut Love and Youth 2005 med hitlåtarna Let My Shoes Lead Me Forward och Summertime the Roughest Time. Albumet fick flera utmärkelser och tilldelades bland annat P3 Gulds pris för Årets Pop 2005.

Med Love and Youth uppmärksammades Jenny Wilson även internationellt, vilket har lett till flera mycket uppskattade turnéer i Skandinavien, Europa och Australien. 2006 var hon värd för det populära radioprogrammet Sommar i P1. Hon skrev även soundtracket till den norska dokumentären Jenter som blev en stor filmhändelse i Norge. Hösten 2006 födde Jenny Wilson sitt andra barn och de första idéerna till nästkommande album skulle födas ungefär samtidigt.

Aktuella Hardships! är inspelad och producerad av Jenny Wilson i hennes egen Gold Medal Studio i Stockholm. Bland gästerna på skivan märks bland andra Mapei, Simone Rubi och El Perro Del Mar.

Kanske är det just av de influenserna som hon valt att besöka Close To Home tillsammans med Tensta Gospel Choir. I sann gospelanda finns kören i bakgrunden med influenser från Hip Hop, R n' b och Soul, såväl som Blues, traditionell Gospel och Spirituals. Tensta Gospel Choir bildades 1996 och har sin bas i Tensta utanför Stockholm. Det är en mångkulturell kör, starkt influerad av just Hip Hop, Soul, Blues och Jazz, vilket har bidragit till det karaktäristiska soundet och gett kören både framgång och uppskattning hos publik över hela landet.

Bered dig på en upplevelse utanför alla musikaliska gränser.

Jenny Wilson spelar inte på Close To Home i Borås

Jenny Wilson länkar

Jenny Wilson på Myspace goldmedalrecordings tillbaka Tillbaka
Jenny Wilson på webben jennywilson.net
 

Åhaga
BoråsBorås AB
Alla våra samarbeten→
Drömfångare på TarotHuset→
 
Sitemap Skip Navigation LinksClose To Home Festival Borås : Klara artister : JENNY WILSON